3C-METHODE

Mijn unieke werkwijze

Bekijk de video

“Voordat je krachtig naar buiten kunt treden, zul je eerst heel diep naar binnen mogen.”

Tom Koehorst

De 3C-Methode

Een holistische methode met een heldere structuur

Ik geef toe: ‘innerlijke rust’ is wel zo’n term waarmee je doodgegooid wordt. Toch bestaat er geen betere benaming voor datgene dat ik met mijn cliënten wil bereiken.

Maar wat is innerlijke rust? Of beter gezegd: wat zijn de ‘ingrediënten’ voor innerlijke rust? Als je in een staat van onrust, stress of angst verkeert, welke stappen zijn er dan nodig om dat gevoel van kalmte in jezelf (weer) te bereiken?

Laat ik voorop stellen dat het nastreven van innerlijke rust, of geluk, of wat je dan ook graag wil bereiken niet gaat werken. Dan verkeer je namelijk in een staat van non-acceptatie en streven; “Het is niet oké zoals het is en het moet anders zijn.”

Het begint bij acceptatie. Bij het loslaten van het verzet. Als je weerstand uitoefent, dan blijft hetgeen je niet wil bestaan en gaat het alleen maar terugduwen.

Laat ik verder zeggen dat het pad voor iedereen verschillend is, omdat de bron van onrust óók voor iedereen verschillend is. Maar waar zit die bron van onrust precies? Vanuit mijn ervaring zit deze in één van drie gebieden en meestal in een combinatie daarvan.

De afgelopen jaren ben ik bij vele coaches en (spiritueel) leraren in de leer gegaan. De kennis, ervaring en wijsheid die ik vandaag de dag bezit, heb ik zo echter bij vele verschillende mensen bij elkaar moeten ‘sprokkelen’.

Ik miste een overkoepelende methode; de journey van A naar B. Een methode die enerzijds allesomvattend is, maar tegelijkertijd flexibel is om in te kunnen spelen op individuele behoeften. Een methode die structuur biedt en duurzaam is. Een methode die duidelijk laat zien welk pad we samen bewandelen om van een staat van onrust naar innerlijke rust te gaan.

Welke stappen zijn daarin cruciaal geweest voor mij? Dat heb ik samengevat in drie fasen:

De 3 fasen voor het bereiken van innerlijke rust:

CONNECT

Een goede connectie met je lichaam & gevoel en de ontkoppeling van jezelf van je gedachten en emoties. Dit is het begin van het proces van bewustwording.

CURE

Het doorwerken/doorvoelen en helen van je innerlijke blokkades; negatieve overtuigingen, onverwerkte emoties, eventuele trauma’s of kindstukken en het herkennen en ontkoppelen van rollen en beschermingsmechanismen.

CREATE

Het hebben van een hoger doel; een koers en richting in je leven. Dit schept zingeving, waardoor je met passie en plezier kunt gaan creëren.

Dit is waarom ik de 3C-Methode heb ontwikkeld:

CONNECT – CURE – CREATE

Connect

Deze fase is verbonden met de pijler RUST.

Vanuit een staat van stress, angst en/of onrust, valt niet te helen, laat staan te creëren. Vandaar dat het essentieel is om allereerst rust en ontspanning te creëren en een goede verbinding met jezelf aan te gaan. Dit doen we door de beweging uít het hoofd te maken en weer de connectie met je lichaam en gevoelens te leggen. Lifestyle, beweging en voeding spelen ook een belangrijke rol in deze fase. Je wordt bewuster van je huidige patronen; een belangrijke voorwaarde voor verandering hiervan.

Cure

Deze fase is verbonden met de pijler ZELFLIEFDE.

Als je rustiger en ontspannen bent en jezelf bovendien meer ontkoppeld hebt van je gedachten en emoties, kunnen pijnstukken geheeld worden vanuit een ander, ‘hoger’ perspectief. Deze fase draait om het ‘opschonen’ van jezelf en het herstellen van de verbinding met je ware kern.

Thema’s zoals zelfcompassie, zelfliefde en zelfacceptatie komen uitvoerig aan bod, hoewel deze in de praktijk meestal een direct gevolg zijn van het op de juiste manier aandacht aan jezelf schenken en zaken los te laten.

Create

Deze fase is verbonden met de pijler Passie.

Het gevolg van het keer op keer door je blokkades en beperkende overtuigingen heen werken, is dat je steeds ‘lichter’, authentieker en krachtiger wordt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het vervullen van je innerlijke verlangens, het proces van creatie. Dit is een proces dat van binnen naar buiten verloopt; hiervoor moet je dus eerst weten wat er in je omgaat en wat je wil uitdragen. En op een dieper level: wie je in essentie bent.

Ik heb wat betreft creatie een andere aanpak dan je mogelijk gewend bent van de zogenaamde ‘mindset goeroes’. Het creëren of manifesteren van je droomleven draait voor mij namelijk niet om keiharde discipline; het mag juist heel ‘moeiteloos’ voelen. Diep vanbinnen ben je namelijk al een geboren creator, alleen voel je die verbinding momenteel niet. Het draait in mijn aanpak om creëren vanuit flow en overgave.

Door eerst de andere twee fasen te doorlopen, zul je meer gaan creëren vanuit zielsverlangens in plaats van ego-verlangens. Wat bedoel ik daarmee? Ego-verlangens komen vaak voort uit het zoeken van erkenning en bevestiging van anderen. Een voorbeeld van een ego-verlangen kan zijn: “ik wil veel geld verdienen” of “ik wil een dikke auto onder mijn kont.”

Zielsverlangens komen echter voort vanuit je hart en ziel en doe je niet om anderen te imponeren, maar omdat JIJ het belangrijk vindt. Een zielsverlangen kan zijn: “ik wil een eigen praktijk opzetten waarmee ik anderen help in hun persoonlijke groei” (dit was mijn eigen zielsverlangen).

Ik ben ervan overtuigd dat jij hier iets te doen hebt op aarde en een unieke bijdrage wil leveren aan het geheel. Met de 3C-Methode gaan we stapje voor stapje op zoek naar jouw dieper liggende waarden en dit hogere doel.

Is de cirkel daarmee rond?

Ja en nee. Want je bent “er” nooit; er zullen altijd nieuwe stukken naar boven komen die vragen om je aandacht. En telkens opnieuw is dat weer via de drie C’s; het leggen van de connectie met jezelf, het helen van hetgeen zich daar aandient en van daaruit ontstaat er weer ruimte voor creatie.

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept en bekwaamd in het toepassen van verschillende methoden en technieken om je te begeleiden bij het doorlopen van deze drie fasen. Daarbij heb ik dit pad -de weg terug naar mijn authentieke kern en het manifesteren van mijn zielsverlangen(s)- zelf bewandeld. Dit maakt mij een ervaringsdeskundige. Het is de combinatie hiervan die ervoor zorgt dat ik jou perfect bij de hand kan nemen in dit proces. En als je dat pad samen met mij bewandelt, ervaar jij straks weer innerlijke rust.

3 Pijlers

Mijn werkwijze focust zich op de volgende drie pijlers:
3C Methode

RUST

Ik help jou als man om (weer) rust en balans te creëren in je leven, door de connectie met je lichaam en gevoel te herstellen.

3C Methode

ZELFLIEFDE

Ik help jou als man om je emoties en gevoelens te tonen en uiten en kwetsbaarheid te zien als een kracht. Tegelijkertijd ondersteun ik je om zachter en liefdevoller te zijn voor jezelf mét behoud van je mannelijkheid.

3C Methode

PASSIE

Ik help jou als man om los te komen van de maatschappelijke conditioneringen en de kracht te vinden je eigen pad te volgen, zodat jij een vrij, authentiek en passioneel leven kunt leiden.

 

Belangrijk om te weten (!)

Onrust kan door vele factoren veroorzaakt worden. Vandaar dat er meestal niet één oplossing of advies in te geven is en bovenal geen quick fix is.

Om dit gegeven zo goed mogelijk te benaderen is de methode holistisch van aard; de focus ligt op zowel de fysieke, mentale, emotionele als spirituele ontwikkeling. Het hangt namelijk allemaal met elkaar samen.

Hoewel wordt vastgehouden aan dit vaste model, blijft de basis van mijn coaching intuïtief; iedere persoon zal zich in een ander stadium bevinden en andere wensen en behoeften hebben. Samen kijken we naar welke van de drie C’s er (het meest) behoefte is aan ondersteuning en hoe we hier invulling aan kunnen geven. Zie ze dus als kaders waarbinnen er genoeg ruimte is voor individuele behoeften.

De 3C-Methode biedt geen garantie voor innerlijke rust. Geen enkele coach kan zo’n belofte doen, omdat het ‘succes’ van een werkwijze of methode van vele factoren afhankelijk is (waaronder de inzet en commitment van de coachee). Om zo’n groot mogelijke kans te hebben op een mooi resultaat werk ik het liefst met langere trajecten; verandering of transformatie heeft tijd nodig.

Ervaringen

☆☆☆☆☆

"Tom helpt je om authentiek, eerlijk en vooral puur te leven. Met hem kun je op een zachte manier krachtige gesprekken voeren, inzichten opdoen, en (tegen de conditionering van de maatschappij in) je mannelijkheid ontdekken en ontwikkelen. Dat betekent: je niet meer laten leiden door alle ruis om je heen, maar écht jezelf zijn."

Thomas van Driel

☆☆☆☆☆

"Ik raad iedereen Tom aan als coach, omdat hij je als man kan helpen zonder trucjes te leren maar gewoon op een pakkende manier die werkt!"

Alexander van Ravesteijn

☆☆☆☆☆

"Het traject met Tom heeft me echt gebracht waar ik naar op zoek was. Ben nu weer in staat om momenten van onrust/geleefd worden om te zetten naar rust in mijn hoofd/focus.

Fijn om opnieuw te ervaren dat er veel meer is dan alleen “het denken”. Tom heeft me dit weer op een prettige manier laten ervaren. Kom graag nog eens terug voor verdere verdieping."

Rob Vermeulen

☆☆☆☆☆

"Ik heb de coaching van Tom als erg positief ervaren. Een fijne wisselwerking en nuchtere kijk op hoe je samen tot een passende en juiste aanpak kan komen."

Harry van der Heijden

☆☆☆☆☆

"Ik sta veel meer in mijn kracht en heb tegelijkertijd innerlijke rust gevonden. Met als gevolg bewuster in het leven staan, bewustere keuzes maken, vergroten van mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen."

Marco Baldé

☆☆☆☆☆

"Het traject van Tom aangaan is absoluut de allerbeste keuze geweest in alles wat ik tot nu toe gedaan heb met betrekking tot herstel of zelfontwikkeling, en geloof me dat is nogal wat.

Tom spoort je aan om de weg naar binnen te bewandelen i.p.v. het allemaal buiten jezelf te zoeken. Hierdoor kom je echt dichter bij jezelf waardoor je helder krijgt wie je bent los van het vaak overvolle denkhoofd."

Tommy Lahaye

☆☆☆☆☆

"Tom is een rustige en prettige persoon die er met zijn deskundigheid voor kan zorgen dat je dichter bij je innerlijke zelf komt."

John van Gerwen

☆☆☆☆☆

"Tom geeft diepgaande inzichten en een holistische vorm van begeleiding die hij aanpast aan de persoon en doelstellingen. Hij heeft een goed en gestructureerd programma met ontzettend veel kennis."

Dion Dingemanse

☆☆☆☆☆

"Door zijn doortastende vragen en interesse in de persoon die je bent, voel jij je al snel op je gemak bij Tom. Zijn begeleiding is top en hij voelt goed aan wat je nodig hebt."

Jeroen Franken

Erkend door / gezien bij:
Waar kan ik je mee helpen?