3C-METHODE

Mijn unieke werkwijze

Een holistische methode met een heldere structuur

Voordat je krachtig naar buiten kunt treden, zul je eerst heel diep naar binnen mogen

Ik geef toe: ‘innerlijke rust’ is wel zo’n term waarmee je doodgegooid wordt. Toch bestaat er geen betere benaming voor datgene dat ik met mijn cliënten wil bereiken.

Maar wat is innerlijke rust? Of beter gezegd: wat zijn de ‘ingrediënten’ voor innerlijke rust? Als je in een staat van onrust, stress of angst verkeert, welke stappen zijn er dan nodig om dat gevoel van kalmte in jezelf (weer) te bereiken?

Laat ik voorop stellen dat het nastreven van innerlijke rust, of geluk, of wat je dan ook graag wil bereiken niet gaat werken. Dan verkeer je namelijk in een staat van non-acceptatie en streven; “Het is niet oké zoals het is en het moet anders zijn”.

Het begint bij acceptatie. Bij het loslaten van het verzet. Als je weerstand uitoefent, dan blijft hetgeen je niet wil bestaan en gaat het alleen maar terugduwen.

Laat ik verder zeggen dat het pad voor iedereen verschillend is, omdat de bron van onrust ook voor iedereen verschillend is. Maar waar zit die bron van onrust precies? Vanuit mijn ervaring zit deze in één van drie gebieden en meestal in een combinatie daarvan.

De afgelopen jaren ben ik bij vele coaches en (spiritueel) leraren in de leer gegaan. De kennis, ervaring en wijsheid die ik vandaag de dag bezit, heb ik zo echter bij vele verschillende mensen bij elkaar moeten ‘sprokkelen’.

Ik miste een overkoepelende methode; de journey van A naar B. Een methode die enerzijds allesomvattend is, maar tegelijkertijd flexibel is om in te kunnen spelen op (verschillen in) individuele behoeften. Een methode die structuur biedt en duurzaam is. Een methode die duidelijk laat zien welk pad we samen bewandelen om van een staat van onrust naar innerlijke rust te gaan.

Welke stappen zijn daarin cruciaal geweest voor mij? Dat heb ik samengevat in drie pijlers:

De 3 pijlers voor innerlijke rust:

1

Een goede connectie met je lichaam & gevoel en de ontkoppeling van jezelf van je gedachten en emoties.

Dit is het begin van het proces van bewustwording.

2

Het doorwerken/doorvoelen en helen van je ‘shit’; negatieve overtuigingen, onverwerkte emoties, eventuele trauma’s of kindstukken en het herkennen en ontkoppelen van rollen & beschermingsmechanismen.

3

Het hebben van een hoger doel; een koers & richting in je leven.

Dit schept zingeving, waardoor je met passie en plezier kunt gaan creëren.

Dit is waarom ik de 3C-Methode heb ontwikkeld:

 

Connect – Cure – Create

Connect

Vanuit een staat van stress, angst en/of onrust, valt niet te helen, laat staan te creëren. Vandaar dat het essentieel is om allereerst rust & ontspanning te creëren en een goede verbinding met jezelf aan te gaan. Dit doen we door de beweging uít het hoofd te maken en weer de connectie met je lichaam en gevoelens te leggen. Lifestyle, beweging en voeding spelen ook een belangrijke rol in deze fase. Je wordt bewuster van je huidige patronen; een belangrijke voorwaarde voor verandering hiervan. 

Cure

Als je rustiger en ontspannen bent en jezelf bovendien meer ontkoppeld hebt van je gedachten en emoties, kunnen pijnstukken geheeld worden vanuit een ander, ‘hoger’ perspectief. Deze fase draait om het ‘opschonen’ van jezelf en het herstellen van de verbinding met je ware kern.

Thema’s zoals zelfcompassie, zelfliefde en zelfacceptatie komen uitvoerig aan bod, hoewel deze in de praktijk meestal een direct gevolg zijn van het op de juiste manier aandacht aan jezelf schenken en zaken los te laten.

Create

Het gevolg van het keer op keer door je blokkades & beperkende overtuigingen heen werken, is dat je steeds ‘lichter’, authentieker en krachtiger wordt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het vervullen van je innerlijke verlangens; het proces van creatie. Dit is een proces dat van binnen naar buiten verloopt; hiervoor moet je dus eerst weten wat er in je omgaat en wat je wil gaan uitdragen. 

In deze fase kijken we naar de dromen en doelen die je hebt. Want zeker als man zijnde willen we graag iets neerzetten in de wereld. Het hebben van een koers & richting en het leveren van een bijdrage aan het geheel zijn enorm belangrijk; zonder hoger doel is er namelijk nog altijd een bepaalde onrust.

Door eerst de andere twee fasen te doorlopen, zul je nu echter meer gaan creëren vanuit zielsverlangens in plaats van vanuit ego-verlangens. Wat bedoel ik daarmee? Ego-verlangens komen vaak voort uit het zoeken van erkenning en bevestiging van anderen. Een voorbeeld van een ego-verlangen kan zijn: “ik wil veel geld verdienen” of “ik wil een dikke auto onder mijn kont”.

Zielsverlangens komen echter voort vanuit je hart en ziel en doe je niet om anderen te imponeren, maar omdat JIJ het belangrijk vindt. Een zielsverlangen kan zijn: “ik wil een eigen praktijk opzetten waarmee ik anderen help in persoonlijke groei” (dit was mijn eigen zielsverlangen).

Ik ben ervan overtuigd dat jij hier iets te doen hebt op aarde en een unieke bijdrage wil leveren aan het geheel. Met de 3C-Methode gaan we stapje voor stapje op zoek naar dit hogere doel.

Is de cirkel daarmee rond?

Ja en nee. Want je bent “er” nooit; er zullen altijd nieuwe stukken naar boven komen die vragen om je aandacht. En telkens opnieuw is dat weer via de drie C’s; het leggen van de connectie met jezelf, het helen van hetgeen zich daar aandient en van daaruit ontstaat er weer ruimte voor creatie.

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept en bekwaamd in het toepassen van verschillende methoden en technieken om je te begeleiden bij het doorlopen van deze drie fasen. Daarbij heb ik dit pad -de weg terug naar mijn authentieke kern en van daaruit opnieuw de wereld intreden- zelf bewandeld.

En het is de combinatie hiervan die ervoor zorgt dat ik jou perfect bij de hand kan nemen in dit proces. En als je dat pad samen met mij bewandelt, ervaar jij straks weer innerlijke rust.

Bekijk de video

Belangrijk om te weten (!)

Onrust kan door vele factoren veroorzaakt worden. Vandaar dat er meestal niet één oplossing of advies in te geven is en bovenal geen quick fix is.

Om dit gegeven zo goed mogelijk te benaderen is de methode holistisch van aard; de focus ligt op zowel de fysieke, mentale, emotionele als spirituele ontwikkeling. Het hangt namelijk allemaal met elkaar samen.

Hoewel wordt vastgehouden aan dit vaste model, blijft de basis van mijn coaching intuïtief; iedere persoon zal zich in een ander stadium bevinden en andere wensen en behoeften hebben. Samen kijken we naar welke van de drie C’s er (het meest) behoefte is aan ondersteuning en hoe we hier invulling aan kunnen geven. Zie ze dus als kaders waarbinnen er genoeg ruimte is voor individuele behoeften.

De 3C-Methode biedt geen garantie voor innerlijke rust. Geen enkele coach kan zo’n belofte doen, omdat het ‘succes’ van een werkwijze of methode van vele factoren afhankelijk is (waaronder de inzet en commitment van de coachee). Om zo’n groot mogelijke kans te hebben op een mooi resultaat werk ik het liefst met langere trajecten; verandering of transformatie heeft tijd nodig.

Lees nu het gratis e-book

E-book ‘Bewust Rust’

Creëer met deze vijf praktische tips bewust meer rust in je leven.

Speciaal voor mannen die kláár zijn met alleen maar presteren en op zoek zijn naar innerlijke rust.

Ervaringen

"Tom helpt je om authentiek, eerlijk en vooral puur te leven. Met hem kun je op een zachte manier krachtige gesprekken voeren, inzichten opdoen, en (tegen de conditionering van de maatschappij in) je mannelijkheid ontdekken en ontwikkelen. Dat betekent: je niet meer laten leiden door alle ruis om je heen, maar écht jezelf zijn."

Thomas van Driel

“Ik zou eenieder willen aanraden om bij jou de PUUR Experience te gaan volgen. Omdat het helpt om naar binnen te gaan en je emoties en energie te accepteren zoals ze zijn."

Marco Baldé

"Je hebt een hele rustige manier van werken, heel plezierig. Maar wat ik vooral fijn vind is dat je kijkt wie je voor je hebt; dat je het intuïtief doet. Dat vind ik heel erg prettig."

Wout Eshuis

"Dit is exact wat ik nodig had. Gewoon even NIKS."
(Over: PUUR Experience)

Martijn Verhoeven

"Tom is een rustige en prettige persoon die er met zijn deskundigheid voor kan zorgen dat je dichter bij je innerlijke zelf komt."

John van Gerwen

"Wat jou uniek maakt is het stukje geaardheid in het hele oerwoud van spiritualiteit." 

Tom Boerman

"Ik vind jou een bijzonder mooi mens en pure kracht uitstralen. Je hebt mij geïnspireerd om serieus met mezelf aan de slag te gaan en oude patronen los te laten en dat innerlijke kind in mij te omarmen."

Vincent Stellaard 

Gezien bij
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.