3C-METHODE

Mijn unieke methode voor het creëren van innerlijke rust

Voordat je krachtig naar buiten kunt treden, zul je eerst heel diep naar binnen mogen

Ik geef toe: ‘innerlijke rust’ is wel zo’n term waarmee je doodgegooid wordt. Toch bestaat er geen betere benaming voor datgene dat ik met mijn cliënten wil bereiken.

Maar wat is innerlijke rust? Of beter gezegd: wat zijn de ‘ingrediënten’ voor innerlijke rust? Als je in een staat van onrust, stress of angst verkeert, welke stappen zijn er dan nodig om dat gevoel van kalmte in jezelf (weer) te bereiken?

Laat ik voorop stellen dat het nastreven van innerlijke rust, of geluk, of wat je dan ook graag wil bereiken niet gaat werken. Dan verkeer je namelijk in een staat van non-acceptatie en streven; “Het is niet oké zoals het is en het moet anders zijn”.

Het begint bij acceptatie. Bij het loslaten van het verzet. Als je weerstand uitoefent, dan blijft hetgeen je niet wil bestaan en gaat het alleen maar terugduwen.

Laat ik verder zeggen dat het pad voor iedereen verschillend is, omdat de bron van onrust ook voor iedereen verschillend is. Maar waar zit die bron van onrust precies? Vanuit mijn ervaring zit deze (meestal) in één van drie gebieden.

De afgelopen jaren ben ik bij vele coaches en (spiritueel) leraren in de leer gegaan. De kennis, ervaring en wijsheid die ik vandaag de dag bezit, heb ik zo echter bij vele verschillende mensen bij elkaar moeten ‘sprokkelen’.

Ik miste een overkoepelende methode; de journey van A naar B. Een methode die enerzijds allesomvattend is, maar tegelijkertijd flexibel is om in te kunnen spelen op (verschillen in) individuele behoeften. Een methode die bovendien duidelijk laat zien welk pad we samen bewandelen om van een staat van onrust naar innerlijke rust te gaan.

Welke stappen zijn daarin cruciaal geweest voor mij? En wat heb ik gemist bij andere coaches? 

Dat heb ik samengevat in drie pijlers:

De drie pijlers voor innerlijke rust:

1

Een goede verbinding met je lichaam & gevoelens en de ontkoppeling van jezelf van je gedachten en emoties.

Dit is het begin van het proces van bewustwording.

2

Het doorwerken/doorvoelen van je ‘shit’; negatieve overtuigingen, oude gedachten, eventuele trauma’s, kindstukken en het herkennen en ontkoppelen van rollen & beschermingsmechanismen.

3

Het hebben van een hoger doel; een koers & richting in je leven.

Dit schept zingeving, waardoor je met passie en plezier kunt gaan creëren.

 Dit is waarom ik de 3C-Methode heb ontwikkeld:

 

Connect, Cure & Create

Connect

Vanuit een staat van stress, angst en/of onrust, valt niet te helen, laat staan te creëren. Vandaar dat het essentieel is om allereerst rust & ontspanning te creëren en een goede verbinding met jezelf aan te gaan. Dit doen we door de beweging uít het hoofd te maken en weer de connectie met je lichaam en gevoelens te leggen. Lifestyle, beweging en voeding spelen ook een belangrijke rol in deze fase.

Cure

Als je rustiger en ontspannen bent en jezelf bovendien meer ontkoppeld hebt van je gedachten en emoties, kunnen pijnstukken geheeld worden vanuit een ander, ‘hoger’ perspectief. Deze fase draait om het ‘opschonen’ van jezelf en het herstellen van de verbinding met je ware kern.

Create

Het gevolg van het keer op keer door je blokkades & beperkende overtuigingen heen werken, is dat je steeds ‘lichter’, authentieker en krachtiger wordt; hierdoor ontstaat er ruimte voor creativiteit. In deze fase kijken we naar de dromen en doelen die je hebt. Want zeker als man zijnde willen we graag iets neerzetten in de wereld. Het hebben van een koers & richting en het leveren van een bijdrage aan het geheel zijn enorm belangrijk; zonder hoger doel is er (meestal) nog steeds een bepaalde onrust.

Door eerst de andere twee fasen te doorlopen, zul je nu echter meer gaan creëren vanuit zielsverlangens in plaats van vanuit ego-verlangens.

Wat bedoel ik daarmee? Ego-verlangens komen vaak voort uit het zoeken van erkenning en bevestiging van anderen. Een voorbeeld van een ego-verlangen kan zijn: “ik wil veel geld verdienen” of “ik wil een dikke auto onder mijn kont”.

Zielsverlangens komen echter voort vanuit je hart en ziel en doe je niet om anderen te imponeren, maar omdat JIJ het belangrijk vindt. Een zielsverlangen kan zijn: “ik wil een eigen praktijk opzetten waarmee ik anderen help in persoonlijke groei” (dit was mijn eigen zielsverlangen).

Ik ben ervan overtuigd dat jij hier iets te doen hebt op aarde en een unieke bijdrage wil leveren aan het geheel. Met de 3C-Methode gaan we stapje voor stapje op zoek naar dit hogere doel.

Is de cirkel daarmee rond? Ja en nee. Want je bent “er” nooit; er zullen altijd nieuwe stukken naar boven komen die vragen om je aandacht. En telkens opnieuw is dat weer via de drie C’s; het leggen van de connectie met jezelf, het helen van hetgeen zich daar aandient en van daaruit ontstaat er weer ruimte voor creatie.

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept en bekwaamd in het toepassen van verschillende methoden en technieken om je te begeleiden bij het doorlopen van deze drie fasen. Daarbij heb ik dit pad -de weg terug naar mijn authentieke kern en van daaruit opnieuw de wereld intreden- zelf bewandeld.

En het is de combinatie hiervan die ervoor zorgt dat ik jou perfect bij de hand kan nemen in dit proces. En als je dat pad samen met mij bewandelt, ervaar jij straks weer innerlijke rust.

Belangrijk om te weten (!)

Onrust kan door vele factoren veroorzaakt worden. Vandaar dat er meestal niet één oplossing of advies in te geven is en bovenal geen quick fix is.

Om dit gegeven zo goed mogelijk te benaderen is de methode holistisch van aard; de focus ligt op zowel de fysieke, mentale, emotionele als spirituele ontwikkeling. Het hangt namelijk allemaal met elkaar samen;

Hoewel wordt vastgehouden aan dit vaste model, blijft de basis van mijn coaching intuïtief; iedere persoon zal zich in een ander stadium bevinden en andere wensen en behoeften hebben. Samen kijken we naar welke van de drie C’s er (het meest) behoefte is aan ondersteuning en hoe we hier invulling aan kunnen geven;

De 3C-Methode biedt geen garantie voor innerlijke rust. Geen enkele coach kan zo’n belofte doen, omdat het ‘succes’ van een werkwijze of methode van vele factoren afhankelijk is (waaronder de inzet en commitment van de coachee). Om zo’n groot mogelijke kans te hebben op een mooi resultaat werk ik het liefst met langere trajecten; verandering of transformatie heeft tijd nodig.

Ontvang het Gratis E-Book

Lees nu: ‘Bewust Rust’

Creëer met deze vijf praktische tips bewust meer rust in je leven.

Speciaal voor mannen die kláár zijn met alleen maar presteren en op zoek zijn naar innerlijke rust.

Ervaringen

"Ik vind jou een bijzonder mooi mens en pure kracht uitstralen. Je hebt mij geïnspireerd om serieus met mezelf aan de slag te gaan en oude patronen los te laten en dat innerlijke kind in mij te omarmen".

Vincent 

“Ik zou eenieder willen aanraden om bij jou de PUUR Experience te gaan volgen. Omdat het helpt om naar binnen te gaan en je emoties en energie te accepteren zoals ze zijn".

Marco

"Tom helpt je om authentiek, eerlijk en vooral puur te leven. Met hem kun je op een zachte manier krachtige gesprekken voeren, inzichten opdoen, en (tegen de conditionering van de maatschappij in) je mannelijkheid ontdekken en ontwikkelen. Dat betekent: je niet meer laten leiden door alle ruis om je heen, maar écht jezelf zijn".

Thomas

"Wat jou uniek maakt is het stukje geaardheid in het hele oerwoud van spiritualiteit". 

Tom

Gezien bij
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.